DOEL

Jij hebt jouw zelfkennis vergroot, jij hebt jouw carrière koers gevonden en jij weet hoe jij met slim, proactief netwerken en solliciteren jouw ‘ideale plek’ in een nieuwe werkkring kunt veroveren.

Werkwijze

Een outplacement traject bestaat uit drie fases. De ene fase vraagt meer tijd en aandacht dan de andere. Jouw proces en wat jij nodig hebt zijn hierin bepalend. Jij bent in de lead. In het eerste kennismakingsgesprek bespreken wij wat jouw aandachtspunten en behoeften zijn. Dit leggen wij vast in het plan van aanpak voor jouw traject.

Start traject

Is de klik er? Spreekt de aanpak jou aan en wil jij verder? Dan kunnen wij direct van start na akkoord op plan van aanpak en offerte.

Duur

Een outplacement traject duurt tussen de 4 tot 12 maanden en varieert tussen de 6 tot 12 gesprekken. Tussentijds hebben wij regelmatig contact via mail, telefoon of online. Je kunt altijd terecht met jouw vragen. Elk traject is een intensief traject op maat. De onderwerpen en het aantal gesprekken per fase kunnen daarom verschillen.

Lees hier meer informatie over trajecten, losse sessies, adviesgesprekken en trainingen.

RESULTAAT

Jij hebt jouw ‘ideale plek’ in een nieuw werkkring gevonden of jij hebt alles in huis om deze op korte termijn te vinden.